O nama

"Mimar" d.o.o. Cazin je porodicna gradevinska firma koja svoje pocetke bilježi od davnih pedesetih godina kada je djelovala kao Samostalna zanatska radnja Omercevic . To je vrijeme kada su nadaleko cuveni majstori Omercevici gradili poznate krajiške drvene kuce, džamije, mostove po okolici Cazinske krajine, u vremenu kada je glavna alatka bila bradva, tesla i kevser. Ova tradicija gradnje u porodici Omercevic nije prestala do danas.

Kada je infrastruktura i obim prometa prerastao nivo zanatske radnje, poduzece je 2005. godine promijenilo svoj status u DOO. Danas se firma "Mimar" d.o.o. uspješno bavi svim vrstama radova u gradevinarstvu, od izrade projektne dokumentacije i konsaltinga do izvodenja najkompleksnijih objekata u oblasti visokogradnje.

U posljednjih nekoliko godina se posebno bazirala na objekte visokogradnje, te zauzela primat vodece gradevinske firme na ovim prostorima, stekla prepoznatljiv imidž koji se ogleda u povjerenju, dosljednosti i ekspeditivnosti prema poslovnim partnerima. Postignuta je odlicna saradnja sa domacim ali i sa stranim investitorima.

Firma "Mimar" iza sebe ima niz uradenih razlicitih vrsta objekata kao što su stambeni, poslovni, privredni, vjerski i turisticki objekti, trgovacki centri, školske i zdravstvene ustanove, sportski tereni, benzinske pumpe, bazeni, vile, privatne stambene kuce i dr.

Djelatnosti Mimar grupe: